Vučić: Ne mogu da prihvate da je Vučić vredniji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mediji u Srbiji imaju apsolutnu slobodu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.12.2016.

12:44

Vučić: Ne mogu da prihvate da je Vučić vredniji
Tanjug

On je naveo da drugačije priče plasiraju mediji koji su nezadovoljni, jer političari koje podržavaju ne mogu da ga pobede na izborima.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da prokomentariše primedbe EK na nedovoljnu slobodu medija u Srbiji, rekao da se s tim ne bi saglasio.

"Imate apsolutnu slobodu, radite šta hoćete, kako hoćete, u meri kojoj hoćete. Svako pitanje imate pravo da postavite i dobijete odgovor", obratio se Vučić predstavnicima medija.

Suština je, međutim, kako je primetio, u tome da "oni koji gube na političkoj sceni ne mogu da prihvate da manje rade, da su manje disciplinovani i odgovorni, kao što to ne mogu da prihvate ni mediji koji ih podržavaju i koji su za vreme njihove vlasti otimali novac od države".

"Ne mogu da prihvate da njihovi ljubimci ne mogu da me pobede. Ne mogu da priznaju i da kažu da je Vučić vredniji, sposobniji, angažovaniji, nego mora neko drugi da bude kriv, mediji, Sveti Petar...", naveo je Vučić.

Kako je rekao, poslednje istraživanje o tome kako su izveštavali mediji od jula do oktobra, a koje je sproveo Institut za javnu politiku u saradnji sa Medijskim arhivom Ebart, pokazalo je da je o njemu napisano najviše negativnih tekstova.

Tim medijima premijer je poručio da mogu da govore i pišu šta hoće, ali da činjenice pokazuju rast Srbije na svetskoj Duing biznis listi, kao i da je rast od tri odsto veći od onog od minus 3,1 odsto.

"Možete da me mrzite koliko hoćete, da želite da 'dosovski' ili radikalski kandidati pobeđuju, pre svega 'dosovski', ali ne ide, bar ne za sada. Videćemo u narednom periodu", rekao je Vučić i primetio da je mnogo više primedbi na evropske medije, nego evropskih na srpske.

Odgovarajući na isto pitanje, odnosno kako komentariše da nije bilo napretka u slobodi izražavanja tokom pregovaračkog procesa, evropski komesar Johanes Han rekao je da je sloboda medija važno pitanje, te da ne voli da govori o pregovorima kao takvim, već da gleda na to kao proces u kojem se postepeno poboljšava situacija, konkretno kada je reč o slobodi medija, u poglavljima 23 i 24.

"Mi smo dali svoje primedbe po tom pitanju, ali i na druga pitanja", objasnio je Han.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: