Vučić razgovarao sa predstavnicima Srba iz Crne Gore

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je predstavnike parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2016.

11:41

Vučić razgovarao sa predstavnicima Srba iz Crne Gore
Tanjug

Oni su mu preneli zabrinutost za položaj srpske zajednice u toj zemlji.

Delegacija, predvođena predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem, iznela je i konkretne predloge o načinima na koje bi Vlada Srbije mogla da pomogne srpski narod u Crnoj Gori.

Vučić je rekao da će Srbija uvek da bude uz srpski narod, za očuvanje njegovog nacionalnog identiteta i van granica Srbije, i da će koliko može, u skladu sa svojim skromnim mogućnostima, da pomogne srpske ustanove kulture u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

U delegaciji Srba iz Crne Gore su bili i Milan Knežević, predsednik Narodne demokratske partije, Blažo Papović ispred Matice srpske, Momčilo Vuksanović ispred Srpskog nacionalnog saveta, Budimir Aleksić ispred Instituta za srpsku kulturu i Simonida Kordić iz Nove srpske demokratije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: