Skupština: "Ubeđivanje" ministra da nastavi o budžetu

Sednica o predlogu budžeta za 2017. godinu u Skupštini Srbije nastavljena je u tonu koji u centralnoj sali parlamenta traje već nekoliko nedelja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2016.

11:18

Skupština:
Tanjug

Ministar finansija Dušan Vujović praktično nije ni počeo da obrazlaže predlog budžeta i pratećih zakona, a već je ušao u polemiku s opozicionim poslanicima.

Zatim se u raspravu umešala i predsednica Skupštine Maja Gojković, koja mu je rekla da ne obraća pažnju, kako je rekla, "na manjinu koja ugrožava većinu".

Vujović je čak rekao da on “ne mora da izlaže“ pred poslanicima i da postoje druge prostorije za konsultacije, ali ga je predsedavajuća na kraju ipak "ubedila".

U međuvremenu, Gojkovićeva je izrekla i opomenu lideru Nove stranke Zoranu Živkoviću, koji je držeći poslovnik u rukama rekao u jednom trenutku “Ajde još jednu“.

Živković je izjavio da je na sednici dobio opomenu samo zato što je želeo da ukaže na povredu Poslovnika.

Opomena je "nagrađena" aplauzom poslanika vladajuće većine, koji su na isti način pozdravili i nastavak izlaganja ministra Vujovića.

Predlogom zakona o budžetu za 2016. godinu predviđeni su prihodi od 1.092,9 milijardi dinara (u 2016. prihodi bili planirani na 997,4 milijarde), a rashodi 1.162 milijarde dinara (u 2016. godini 1.119 milijardi), tako da će deficit iznositi 69,1 milijardu dinara (121,8 milijardi u 2016).

Opširnije o samom budžetu na stranicama Biza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: