"Bitno otvoriti poglavlja do kraja godine jer 2017..."

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je da je za Srbiju bitno da do kraja godine otvori nova poglavlja.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 05.12.2016.

09:02

Getty Images

Ona je rekla da je važnost u tome što će 2017. godina biti "veoma teška za pregovarački proces" zbog izbora u ključnim članicama EU.

Joksimović je za RTS kazala da se 13. decembar pominje kao datum otvaranja novih pregovaračkih poglavlja.

"Važno je da je Evropska komisija spemila logistiku da se nakon dobijanja saglasnosti svih članica EU otvore poglavlje pet koje se tiče javnih nabavki, i poglavlja 25 i 26 o obrazovanju, nauci, kulturi, mladima", kazala je Joksimović.

Govoreći o ugovoru vrednom 80 miliona evra o finansijskoj podršci EU reformi srpske javne uprave koji će danas biti potpisan u Beogradu, Joksimović je kazala da je reč o bespovratnoj pomoći koja će biti iskorišćena za podizanje nivoa kvaliteta usluga javne uprave u Srbiji.

"Ovakvu podršku ne može dobije država koja nije makroekonomski stabilna, koja nema transparentan budžet. To je novac koji se neće videti u konkretnom objektu već služi da se javna uprava transformiše tako da građanima i poslovnoj zajednici pruži kvalitetne usluge", rekla je ministarka.

Ona je dodala da Srbija i u 2017. godini računa na 200 miliona evra bespovratne pomoći iz pretpristupnih fondova EU, kao i da će tim sredstvima biti finansirana izgradnja škola, bolnica i puteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: