Asadovci zaoštravaju borbe u Alepu: "Idite ili umrite"

Portparol sirijske vojske general Samir Sulejman izjavio je da je pobunjenicima u istočnom Alepu ponuđeno da odu iz grada.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.12.2016.

15:01

Asadovci zaoštravaju borbe u Alepu:
EPA/STR

Takođe, naveo je da je druga opcija da se suoče sa neizbežnom smrću.

"Nastavićemo da se borimo sve dok ne uspostavimo stabilnost i bezbednost u svim delovima grada", rekao je Sulejman za AP.

Najteži zadatak biće preuzimanje Starog Alepa, istorijskog dela grada, rekao je on i dodao da će sirijska vojska koristiti pešadiju i specijalne snage.

Sulejman je prethodno, u izjavi za BBC, izrazio očekivanje da će ceo Alepo biti u rukama vladinih snaga u roku od nekoliko nedelja.

Oružane snage sirijske vlade već kontrolišu više od polovine istočnog Alepa, nakon što su od pobunjenika preuzele okrug Tarik al-Bab.

Sulejman je potvrdio da su snage sirijske vlade preuzele kontrolu nad 50 odsto istočnog Alepa.

Sirijska observatorija za ljudska prava ranije je saopštila da je vlada u Damasku zauzimanjem okruga Tarik al-Bab, pod svoju kontrolu stavila čak 60 odsto istočnog Alepa, koji pobunjenici drže od 2012. godine.

Kako je preneo AFP, oružane snage sirijske vladine su tokom noći između petka i subote preuzele kontrolu nad tim delom grada.

U prethodne tri nedelje, snage lojalne sirijskoj vladi zauzele su više delova istočnog Alepa, koji su držali pobunjenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: