Bar: Izgoreo i eksplodirao blindirani džip Alena Kožara

U subotu je u požaru u Baru izgoreo prednji deo blindiranog džipa u kojem je bio Alen Kožar, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Nedelja, 04.12.2016.

09:21

Bar: Izgoreo i eksplodirao blindirani džip Alena Kožara
Thinkstock

On je po policijskim evidencijama pripadnik kriminalne grupe pokojnog Luke Đurovića. Kožar i njegov suvozač, čiji identitet za sada nije poznat, nisu povređeni.

Do zapaljenja je došlo dok je vozilo bilo u pokretu. Vozilo se zapalilo na putu od Starog Bara ka centru, u blizini gradskle kapele, oko 21 sat. Ubrzo po pozivu na lice mesta stigla su dva vatrogasna vozila sa pet vatrogasaca koji su ugasili zapaljeno vozilo.

Iz policije je potvrđeno da je Kožar bio u vozilu koje se u toku vožnje zapalio. Obavešten je Osnovni tužilac i uviđaj je u toku

“Veštak će dati konačan nalaz na osnovu kojeg će se znati šta je izrok zapaljenja”, kazali su istražitelji.

Žitelji u ovom delu Bara kažu da su čuli jaku eksploziju pre nego što je vatra zahvatila vozilo.

Kožar je bio u zatvoru zbog sumnje da je pripadao grupi koja je likvidirala policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića. Osuđen je na šest godina i deset meseci zbog podmetanja eksploziva na gradilište hotela ”Splendid”, a tu kaznu je odležao i nalazi se na slobodi.

U martu prošle godine policija je privodila Kožara i zaplenjivala blindirano vozilo zbog provera. Prema tadašnjim zvaničnim policijskim navodima u to vreme u Crnu Goru je stiglo više blindiranih automobila čiji su naručioci bezbednosno interesantna lica.

Zato je Sektor kriminalističke policije pokrenuo akciju provere blindiranih vozila i njihovih vlasnika. Tada je oduzeto pet automobila od lica koja se u policijskim evidencijama vode kao bezbednosno interesantna. U Baru je oduzeto blindirano vozilo ”lančija” Alena Kožara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: