Gojković: Vučić sutra dolazi u Skupštinu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić doći će sutra posle podne na sednicu Skupštine da poslanicima lično predstavi budžet, najavila je Maja Gojković.

Izvor: Beta

Nedelja, 04.12.2016.

23:01

Gojković: Vučić sutra dolazi u Skupštinu
Foto: Tanjug

"Sutra počinjemo sa suštinskom raspravom. A ono što je izuzetno važno je da je predsednik vlade izrazio želju i rekao da će on lično doći sutra po podne nakon razgovora Johanesom Hanom (evropskim komesarom za proširenje). Lično želi da predstavi budžet parlamentarcima", rekla je večeras za RTS Gojković.

Na pitanje da prokomentariše negodovanje opozicije da nije bilo dovoljno vremena za pripremu rasprave o budžetu Gojković je rekla da od toga da li je opozicija imala ili nije imala dovoljno vremena za nešto običnom "građaninu znači više činjenica da će budžet biti usvojen na vreme, sigurno pre 15. decembra, kao i suština tog budžeta i koji ekonomski pokazatelji govore da Srbiji ide bolje".

Gojković je rekla da su građani prethodnih dana mogli da vide kako izgleda pokušaj dogovora sa opozicijom u skupštini.

"Videli ste kako izgleda pokušaj mene kao predsednice parlamenta, kako to izgleda kada želite da se dogovorite sa ljudima koji ne žele pristojnu Srbiju, psuju oca Aleksandru Martinoviću i majku Marijanu Rističeviću, i na žalost našu ne želim da budem maliciozna i da koristim činjenicu da je njemu danas majka umrla", navela je ona.

Na pitanje da prokomentariše amandman skupštine na osnovu koga se predlaže da parlamentu pripadne za oko 400 miliona dinara manja Gojković je rekla da je skupština odlučila da se pridruži merama štednje.

Ona je rekla da je skupština uštedela 400 milina i dodala na zgradi mora mnogo toga da se popravi, jer zgrada 5. oktobra uništena i spaljena i na njoj posle 16 godina i dalje postoji potreba za sanacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: