Martinović: Opozicija nema suštinsku zamerku za budžet

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović je izjavio da je očigledno da opozicija ne može da nađe nikakavu suštinsku zamerku predlogu budžeta.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.12.2016.

19:05

Martinović: Opozicija nema suštinsku zamerku za budžet
Foto: Tanjug

On je odbio primedbe opozicije da nije imala dovoljno vremena da "prouči" predlog, spremi za raspravi i pripremi amndmane.

"U nedostatku ekonomskih i finansijskih argumenata, opozicija se hvata za neke navodno formalno pravne nedostatke. Naravno da su imali dovoljno vremena da se pripreme za budžet, jer su do sada predali više od 200, skoro 300 amandmana", rekao je Martinović novinarima u parlamentu.

On je naglasio da, ako neko podnese toliko amandmana, ne može da tvrdi da nije imao dovoljno vremena da se spremi za budžet.

"Suština je u tome da oni nemaju odgovore ni na jedan ekonomski problem sa kojim se država suočava i da je sve ove probleme koje danas rešava vlada Aleksandra Vučića nasledila iz perioda kada su državom upravljali isti oni koji kukaju na sav glas kako nisu imali vremena da čitaju budžet. A, imali su vremena da ga čitaju kada su oni bili na vlasti i kada su ga trošili na nedomaćinski način, koji je suprotan svakog ekonomskoj logici", naveo je Martinović.

Suština budžeta za 2017. godinu je, prema rečima Martinovića, to da je on instrument ekonomske politike koju sprovodi vlada premijera Vučića.

Martinović je rekao da je osnovni cilj budžeta za narednu godinu dalje jačanje srpske ekonomije, rast BDP-a i otvaranje novih radnih mesta, sa jedne strane, ali i smanjivanje javnog duga i smanjivanje deficita sa druge strane.

On je rekao da je u budžetu za 2017. projektovan dva puta manji deficit u odnosu na deficit u budžetu za 2014. godinu.

"Što znači da su srpska ekonomija i srpske javne finansije na dobrom putu i da budžet za 2017. samo treba da utvrdi tu politiku za narednih godinu dana", dodao je Martinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: