Šest meseci kućnog zatvora za "nokaut" komšije

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest meseci kućnog zatvora Bora Mišeljića za krivično delo teška telesna povreda.

Izvor: Tanjug

Subota, 03.12.2016.

14:24

Default images

Mišeljić je 2012. godine "nokautirao" komšiju koji je parkirao auto na travnjak ispod njegovog prozora, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Ovom odlukom Mišeljiću je prepolovljena kazna iz drugostepene presude Apelacionog suda koja je Mišeljiću letos izrečena.

Prethodno je presudom Višeg suda u Beogradu Mišeljić bio oslobođen optužbi.

Udareni komšija je preminuo usled pada i udarca o betonsku kocku na parkingu.

U obrazloženju odluke Apelacioni sud navodi da je cenio kao olakšavajuće okolnosti za Mišljejića njegove porodične i lične prilike, kao i da je kritičnom prilikom njegova sposobnost shvatanja značaja dela i mogućnost upravljanja postupcima bila smanjena do stepena bitnog, ali ne i bitno.

Takođe je cenio njegovo sadašnje zdravstveno stanje i "tako utvrđenim olakšavajućim okolnostima dao značaj narocito olakšavajućih okolnosti".

Od otežavajućih okolnosti na strani okrivljenog, sud je kako se navodi, cenio njegov raniji život i ponašanje.

Mišeljić je osuđen jer je 26. februara 2012. godine sa prozora svog stana započeo verbalnu raspravu sa pokojnim A.A, zabranjujući mu da parkira auto na travnjak ispod njegovog prozora.

Zatim ga je presreo dok je išao u pravcu svoje zgrade i nosio u rukama kese sa namirnicama, i pesnicom mu zadao udarac, usled čega je A.A. izgubio ravnotežu i pao na betonsku kocku koja se nalazila neposredno iza njega.

Od udarca i pada zadobio je tešku telesnu povredu opasnu po život, dok je Mišeljić naustio lice mesta u pravcu svoje zgrade.

Povređeni je uspeo da sa svog mobilnog pozove policiju i dežurnom operateru rekao šta mu se desilo i gde se nalazi zahtevajući hitnu pomoć i policiju.

Nakon poziva ostao je da leži naslonjen na betonsku kocku, ali je usled zadobijenih povreda preminuo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: