Direktorka Radio-Televizije Kragujevac podnela ostavku

Zbog teške materijalne situacije privatizovane RTK direktorka Irena Veličković je danas podnela ostavku vlasniku Radoici Milosavljeviću, biznismenu iz Kruševca.

Izvor: Beta

Subota, 03.12.2016.

21:55

Direktorka Radio-Televizije Kragujevac podnela ostavku
Foto: Thinkstock

U toj regionalnoj TV-kući je zaposleno 67 ljudi, od kojih se oktobra više od polovine prijavilo za socijalni program koji im je ponudio vlasnik.

Zaposleni koji više od mesec dana vode štrajk upozorenja jednočasovnim prekidom emitovanja programa.

"Nisu primili pet plata, za 6. decembar je zakazana licitacija za prodaju automobila i opreme po tužbama 26 radnika, a preti i oduzimanje dozvole za emitovanje programa ako do 9. decembra ne platimo naknadu REM-u", rekla je Veličković agenciji Beta.

Poslovanje RTK opterećuju dugovanja iz ranijih godina i neprekidna blokada računa preduzeća od avgusta ove godine zbog 19 miliona dinara duga.

"Trudili smo se da prethodnih meseci prevaziđemo teškoće, snalazili smo se kako smo znali i umeli da plaćamo pristigle obaveze, finansiramo popravku opreme, troškove interneta, goriva, telefona... zaposleni su radili bez plata i uspevali smo da održimo kontinuitet u emitovanju programa radija i televizije", rekla je Veličković.

S druge strane, RTK ne može da naplati sve na šta ima pravo.

Tako je Veličković navela da RTK ima pravo korišćenja dve trećine zgrade u centru Kragujevca, ali koristi samo manji deo, dok većinu prostora godinama koristi poreska služba, ali ne plaćaju zakup RTK od 7,5 miliona godišnje, a na RTK se "čak vodi i njihov dug za struju od 800 hiljada dinara", dodala je ona.

Nikakve troškove, sem telefona, ne plaćaju ni lokalne "Kragujevačke novine" koje su takođe u prostorijama RTK oko kojih se ta firma spori s gradskim vlastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: