Ruski brod se nasukao u Istanbulu, Turci evakuišu posadu

Turska obalska straža evakuiše posadu ruskog teretnog broda "Volgodon-203", koji se nasukao nadomak Istanbula, rečeno je agenciji Tass u ruskom konzulatu.

Izvor: B92

Petak, 02.12.2016.

21:48

Ruski brod se nasukao u Istanbulu, Turci evakuišu posadu
Foto: GettyImages

"Životi članova posade nisu ugroženi. Obalska straža ih evakuiše", rekao je portparol konzulata, dodavši da se brod nasukao zbog nepovoljnih vremenskih prilika uz jak vetar u Bosforskom moreuzu.

Agencija Anadolija navodi da je to drugi takav incident koji se danas dogodio u Istanbulu, jer se tokom dana još jedan brod nasukao usled vetra i njegova posada je takođe evakuisana.

Ruski brod se nasukao u blizini istanbulskog distrikta Kartal, na azijskoj strani grada i na obali Mramornog mora.

Evropska i azijska strana Istanbula odvojene su Bosforskim moreuzom, važnim međunarodnim koridorom za prevoz nafte i žitarica, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: