Ruski diplomata pretukao repera zbog kukasog krsta VIDEO

Ruski diplomata pretukao je u Mongoliji poznatog repera jer je na bini bio u odeći s kukastim krstom, rekli su advokat i članovi porodice mongolskog muzičara.

Izvor: B92

Petak, 02.12.2016.

17:24

Ruski diplomata pretukao repera zbog kukasog krsta VIDEO
Screenshot

BBC je preneo da je Amarmandah Suhbatar nastupao u Ulan Batoru kada se navodno dogodio napad, a ruske novinske agencije su javile da je reper flašom udaren u glavu, kao i da je dobio više udaraca u lice.

Ruska ambasada je saopštila da istražuje incident, ali i navela da su izveštaji lokalnih medija iskrivljeni.

Suhbatar je nastupio u tradicionalnoj mongolskoj odeći sa kukastim krddtom, koji se kao simbol u Mongoliji koristila mnogo vekova pre dolaska na vlast nacističkog vođe Adolfa Hitlera.

Otac repera Savđin Suhbatar rekao je na konferenciji za novinare da je njegov sin bio u komi 10 dana pošto je pretučen.

Zasad nije identifikovan ruski diplomata koji je optužen za napad na repera.

Amarmandah Suhbatar, poznat kao Amraa, vodeći je pevač grupe Har sarnai (Khar Sarnai - Crna ruža) i često na nastupima ima kukasti krst, dok njegove pesme govore o istoriji, kulturi i identitetu Mongolije.

Kukasti krst je nastao u Indiji pre više hiljada godina, a u Mongoliji se koristila kao simbol veličanstvenosti vekovima pre Trećeg rajha, mada je sada koriste i neke ekstremnodesničarske grupe u toj zemlji, navodi BBC.

Advokat repera, njegov otac i članovi njegove grupe su negirali da je na koncertu uzvikivao "Hajl Hitler".

Portparol policije rekao je za Frans pres da je pokrenuta istraga i da je osumnjičen ruski diplomata, ali da nije priveden, pošto nanete povrede nisu ozbiljne.

"Nije tačno da osumnjičeni nije uhapšen zato što ima diplomatski imunitet", rekao je portparol policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: