Hodžaj: Nema primene, nema sastanka premijera

Kosovski ministar Enver Hodžaj izjavio je da je EU ocenila da bez primene do sada postignutih sporazuma nema potrebe za sastankom kosovskog i srpskog premijera.

Izvor: Beta

Petak, 02.12.2016.

12:01

Hodžaj: Nema primene, nema sastanka premijera
Foto: Getty Images

"Visoka predstavnica EU Federika Mogerini stavila je do znanja obema stranama da nemaju smisla sastanci na visokom političkom nivou bez pune primene sporazuma koji su postignuti u dosadašnjem toku dijaloga između Kosova i Srbije", rekao je Hodžaj u emisiji "Gazete ekspres".

Hodžaj je rekao da posle dogovora o primeni sporazuma o telekomunikacijama i o pravosuđu ostaje otvoreno pitanje elektromreže o čemu postoji načelan sporazum koji treba operacionalizovati i ostvariti.

On je kazao da nakon primene tih sporazuma početkom 2017. godine treba da počne posao na izradi statuta Zajednice opština sa srpskom većinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: