Šarli ebdo izašao u Nemačkoj i ismejao Merkelovu / FOTO

Francuski satirični časopis Šarli ebdo, meta napada islamskih ekstremista u januaru 2015. godine, pustio je u prodaju prvo nemačko izdanje.

Izvor: Beta

Četvrtak, 01.12.2016.

12:15

Šarli ebdo izašao u Nemačkoj i ismejao Merkelovu / FOTO
Tanjug

Na naslovnoj strani satiričnog časopisa na nemačkom jeziku nalazi se karikatura kojom se ismeva odluka nemačke kancelarke Angele Merkel da se kandiduje za četvrti mandat.

Verzija lista na nemačkom biće većinom prevod francuskog izdanja, ali uredništvo želi i sadržaj samo za nemačku verziju, kao i da sarađuje s nemačkim satiričarima. List će koštati četiri evra.

Uredništvo je za širenje poslovanja izabralo Nemačku jer je tu pokazana najveća podrška prema Šarli ebdou posle napada 2015.

Prvi broj izdat posle napada, u Nemačkoj je prodat u 70.000 primeraka, a nedeljni tiraž na francuskom jeziku je sada 1.000 primeraka. Prvi decembarski broj Šarli ebdoa na nemačkom ima veliki tiraž, od 200.000 primeraka.

U Francuskoj se 60.000 primeraka nedeljno proda na kioscima, a još 50.000 u pretplati.

Zbog karikiranja proroka Muhameda u Šarli ebdou, dva brata, islamski ekstremisti, 7. januara 2015. godine su upali u parisku redakciju i automatskim oružjem i ručnim bombama ubili osmoro članova redakcije i još četvoro drugih ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: