Prekinuta konstitutivna sednica parlamenta Srebrenice

Konstitutivna sednica lokalnog parlamenta Srebrenice prekinuta je nakon verifikacije mandata novoizabranim odbornicima.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2016.

12:44

Default images

Parlamentarna većina nije formirana, nisu izabrani predsednik i potpredsednik lokalne skupštine, a novo zasedanje zakazano je za sedam dana.

Sednica je prekinuta na zahtev odbornika SDA Hamdije Fejzića, koji se pozvao na sporazum koji je bivši načelnik Ćamil Duraković ranije potpisao s predsednicima federalnih stranaka o tome da oni neće stupati u pregovore o formiranju većine u Skupštini.

Inače, Bošnjaci nemaju kapacitet da sami formiraju Skupštinu. Koalicija SDA, SBB i SBiH ima sedam, a SDP dva odbornika.

Izabrano je radno predsedništvo Skupštine s Hakijom Meholjicem iz SDP, kao najstarijim odbornikom, na čelu.

Odbornicima se obratio načelnik te opštine Mladen Grujičić, koji je pozvao na saradnju i maksimalan rad kako bi vratili međusobno poverenje jer, kako je kazao, više nema vremena za gubljenje, prenela je regionalna N1 TV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: