"Pepeljuga 21. veka" - Pomaže drugima, pomozite vi njoj

''Čarolija - Pepeljuga 21. veka'' je humanitarna organizacija koja već devet godina nesebično pruža pomoć svima kojima je ona neophodna.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2016.

17:45

Organizaciju je osnovala Svetlana Urošević, koja s majkom živi u trošnoj kući i kojoj joj je i samoj sada potrebna pomoć.

Svetlana već više od devet godina nesebično pomaže svima kojima je pomoć potrebna, a u Kažiprstu na TV B92 je rekla da je u poslednjih godinu dana uspela da podeli robu vrednu oko tri i po miliona dinara.

"Ni ja ne mogu da verujem da toliko dugo traje taj rad. Bližimo se cifri od podeljenih tri i po miliona dinara u robi u protekloj godini ali imamo ozbiljne probleme. Na primer, donator nam je donirao garderobu u vrednosti od više od tri miliona dinara, a onda je trebalo da plati porez milion dinara i to ga je obeshrabrilo pa se povukao. Vlada treba da razmisli da da neke olakšice za humanitane organizacije, donatore i sponzore i onda bi njih bilo više. Jer bez olakšica teško im je da se jave i učestvuju", priča Svetlana.

Ona sama prikuplja sekundarne sirovine, "pretvara" ih u novac, a taj novac onda u njenim rukama postaje pomoć za one koji ga nemaju. Za sv0oje postupke ima samo jedno objašnjenje:

"To je čovekoljublje, ljubav prema čoveku i to nije nikad za džabe, to ostaje pokolenjima", kaže ova "Pepeljuga" koja sa majkom živi u oronuloj kući bez struje i vode.

"Zahvaljujemo se svim ljudima koji nam dozvole da uzmemo vodu za nas i naše životinje, koji dozvole da se istuširamo kod njih", zahvalna je ona i apeluje na one koji su u mogućnosti da sada pomognu njoj.

"Iskreno bih zamolila da mi se pomogne. Ako ipak niko ne može, ja sam jutros bila na deponiji i radila i ako se niko ne javi ,ja ću sama obezbediti sredstva da malo sredimo kuću", kaže ona i dodaje:

"Da se meni pomogne potrebno je čudo. Kuća mora da se sruši jer nema temelj, potreban je beton i armatura, a za krov sam obezbedila: Ima i jedan čovek koji je pristao to da uradi, ali mu treba materijal i sredstva."
Kako kaže, mnogi je smatraju budalom jer se godinama bavi humanitarnim radom, a za sebe ništa nije stekla.

"Nisam stekla ono što bi oni stekli da su bili na mom mestu", tumači Svetlana kritike koje su joj upućivane.

Ipak, kako kaže, i za obnovu kuće sređuje svu potrebnu dokumentaciju.

"Čekam samo još jedan papir kako bi radovi mogli da počnu jer ne želim da radim na divlje: Hoću sve da završim i da me ne boli glava."

Za obnovu kuće Svetlane Urošević potrebno je oko 7000 evra. Svi koji su u mogućnosti da joj pomognu mogu da se jave na broj telefona 061-726 4856
ili putem sajta pepeljuga21veka.org.rs

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: