Još četiri pobede u akciji "Bitka za porodilišta"

Donacijom Nordeusa u vrednosti preko 88.500 evra proglašena je pobeda u četiri vojvođanske zdravstvene ustanove u akciji "Bitka za porodilišta" Fonda B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2016.

15:24

Još četiri pobede u akciji
Foto: Fond B92

Zahvaljujući ovoj donaciji u potpunosti su podmirene potrebe za medicinskom opremom koja je neophodna za negu beba i porodilja u Zrenjaninu, Senti, Kikindi i Somboru.

Predstavnici kompanije Nordeus i Fonda B92 posetili su danas porodilište u Zrenjaninu ,kome je tom prilikom zvanično uručena oprema vredna oko 43.000 evra - po jedan inkubator, reanimacioni sto, ultrazvučni aparat i gasni analizator.

Zaposleni u kompaniji Nordeus su u pratnji novog rukovodstva zrenjaninske bolnice obišli odeljenje ginekologije i akušerstva na kojem je oprema instalirana. Kompanija Nordeus je do sada donirala preko 655.000 evra zdravstvenim ustanovama u Srbiji, a danas je najavila nove donacije za opremanje još sedam porodilišta.
Foto: Fond B92
"Kao i u svakoj borbi, važno je istrajati. Zbog toga smo već nekoliko godina partneri Fonda B92 u ovom poduhvatu. Teško nam je da iskažemo koliko smo ponosni što ćemo ove godine zajedno proglasiti pobede u ukupno 11 porodilišta širom Srbije. Oprema u nekim od njih stara je više decenija i možemo da zamislimo kakvu razliku će to doneti svima, bebama, mamama i osoblju koje im pomaže da imaju što bolji i sigurniji početak. Među zaposlenima u Nordeusu je mnogo mladih roditelja a neki od njih su iz gradova u kojima opremamo porodilišta. Verujem da, naročito za njih, ne postoji lepši način da vrate mestu iz koga su potekli”, izjavila je ovom prilikom menadžerka komunikacija i korporativne odgovornosti u Nordeusu Marija Beslać.

U ime Fonda B92, koji već duže od pet godina uspešno sprovodi akcije za obnovu srpskih porodilišta, zvaničnoj primopredaji donacije prisustvovao je predsednik Upravnog odbora Veran Matić, koji je rekao: „Nordeus je pravi primer društveno odgovorne kompanije koja redovno brine o zajednici i istinski pruža podršku u borbi za bolje društvo! Srećni smo i neizmerno smo im zahvalni na višegodišnjoj uspešnoj saradnji i radujemo se novim pobedama“.
Foto: Fond B92
Zrenjaninskom porodilištu, u akciji Fonda B92 „Bitka za bebe“ a zatim i „Bitka za porodilišta“, ranije su donirana dva inkubatora, pulsni oksimetri, neonatalni aspirator, CTG aparat, lampa za fototerapiju i infuziona pumpa.

Direktor bolnice dr Jovan Sekulić izjavio je ovom prilikom: „Želim da pozdravim ovu akciju i da se zahvalim na velikoj i značajnoj donaciji Fondu B92 i kompaniji Nordeus. Ovo nije prvi, a nadam se ni poslednji put da je prepoznata potreba za stalnim usavršavanjem procesa rada, kao i činjenica da pacijenti zaslužuju bolju uslugu i veći komfor. Ova donacija je pokazatelj da zdravstvene ustanove u zemlji nisu same i da mogu da računaju na pomoć u nabavci opreme, a sve u korist i poboljšanje uslova za dolazak na svet naših najmlađih i najmilijih. Svojom aktivnošću ste nam pomogli da osavremenimo i opremimo našu Službu ginekologije i akušerstva. Ostaje još samo da poželim da imamo što veći broj beba".
Foto: Fond B92
Fond B92 je u svojoj akciji „Bitka za porodilišta“ do danas prikupio donacije u iznosu od oko tri miliona evra, zahvaljujući kojima je kompletno opremljeno 30 porodilišta u zemlji. Na osnovu najavljenih donacija, do kraja 2016. godine biće opremljeno još 8osamporodilišta, nakon čega, do uspešnog okončanja čitave misije na opremanje čeka još 14 ovakvih ustanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: