Milojičić: Vulin da podnese ostavku, radnici nisu robovi

Narodni poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić zatražio je u ime DS-a ostavku Aleksandra Vulina.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2016.

14:55

Milojičić: Vulin da podnese ostavku, radnici nisu robovi

On je naveo da traži ostavku ministra zato što inspekcije u njegovoj nadležnosti prećutkuju svakodnevne nepravilnosti koje se dešavaju u kompaniji Jura.

“Otpuštanje samohrane majke koja boluje od raka iz kompanije Jura predstavlja pokazatelj društva u koje se pretvaramo. Srbija mora biti zemlja koja će otvoriti vrata za strane investicije, ali koja istovremeno ne sme da dozvoli da se na ljude gleda kao na statistiku. Svaki čovek u Srbiji ima pravo da se leči i nijedan Vučić ili Vulin nemaju pravo da to pravo oduzmu“, izjavio je Milojičić.

U saopštenju se navodi da DS zahteva ostavku ministra za rad Aleksandra Vulina zato što, kako se navodi, inspekcije u njegovoj nadležnosti prećutkuju svakodnevne nepravilnosti koje se dešavaju u ovoj kompaniji, ali i u brojnim drugim firmama širom Srbije.

“Ako ova vlada nastavi sa ovakvom pogubnom politikom, u Srbiji će svi zaposleni postati robovi, a njihova prava će biti manja nego u vreme Olivera Tvista. Zakon o radu koji dozvoljava torturu radnika je Zakon koji treba menjati. Na tome će Demokratska stranka insistirati u narednom periodu“, zaključio je Milojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: