BG: Nema bombe, radnici se vratili, "pežo" odvezen / VIDEO

Dojava o bombi u poslovnoj zgradi na Novom Beogradu u kojoj se nalazi sedište kompanije “Er Srbija" bila je lažna, a policija nije pronašla eksplozivnu napravu.

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2016.

10:28

BG: Nema bombe, radnici se vratili,
Tanjug

Višečasovna drama posle dojave da je u zgradi srpske avio-kompanije postavljena bomba završena je tako što je "pauk" odvezao jedan automobil iz garaže, u pratnji policijskih inspektora.

Iako je bilo nezvaničnih saznanja o sumnjivom paketu, za B92 u MUP-u niko nije mogao da potvrdi da je takav objekat zaista pronađen u garaži.

Javnost tako jedino zna da je policija iz podzmene garaže naselja Belvil izvezla beli "pežo 406", na kome nije bilo registarskih tabilca. Pretpostavlja se da je vozilo odvezeno na forenzičko ispitivanje.

Kako navodi RTS, nije poznato više detalja o ovom slučaju, niti "priroda njegove veze sa bezbednosnom krizom u zemlji". U naselju Belvil stan ima i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Pripadnici MUP i Vojne policije pretraživali su zgradu i okolinu, a nakon što je automobil izvučen iz garaže i oni su otišli sa terena, kao i vatrogasne ekipe i vozilo Hitne pomoći.

U trenutku oglašavanja alarma je u zgradi, u kojoj se osim "Er Srbije" nalaze i poslovnica "Unikredit banke" i američka kompanija NCR, bilo 1.100 zaposlenih.

Zaposleni u sedištu Er Srbije, koje je bilo evakuisano zbog dojave o bombi oko 10 sati, vratili su se na svoja radna mesta nešto posle 13 sati, potvrdio je direktor avio-kompanije Dane Kondić.

Kondić nije izneo više detalja, navodeći samo da policija radi svoj posao.

"Radnici su već u zgradi, policija nam je dala zeleno svetlo da se vrate na svoja radna mesta", rekao je Kondić.

Mediji su spekulisali da se u blizini zgrade u kojoj se nalazi sedište kompanije “Er Srbija“, nalazi stan premijera Srbije Aleksandra Vučića. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: