Slučajno izbegli kobni let: Samo Bog može da objasni

Četiri osobe koje je trebalo da budu u avionu s fudbalerima brazilskog Šapikoense koji se srušio u Kolumbiji, otkrili su šta ih je sprečilo da uđu u letelicu.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2016.

19:32

Slučajno izbegli kobni let: Samo Bog može da objasni
Foto: Tanjug

Let Lamije 2933 prevozio je 77 putnika. Samo šestoro je preživelo.

Gelson Merisio, zvaničnik Santa Katarine i veliki obožavatelj brazilskog kluba, planirao je putovanje s igračima. Radovao se utakmici, a zamenio je letove zbog radnih obaveza.

“Želim da bude jasno, dok sam bio raspoređen da putujem sa timom u avionu, odlučio sam da ne odem zbog radnih obaveza“, napisao je on na Fejsbuku.

Kanije, nakon što su svi svetski mediji preneli vest da je došlo do tragedije, Merisio je odao počast onima koji su izgubili živote.

Samo trojica igrača, Džekson Ragnar Folman, Alan Rušel i Helio Zampijer Neto, preživeli su tragičan pad letelice. Dvojica članova tima i jedan reporter takođe su preživeli.

“Doktori u Medelini morali su Folmanu da amputiraju desnu nogu i on se trenutno nalazi u bolnici na intenzivnoj nezi“, naveo je Huan David Artega, podsekretar za socijalnu zaštitu u državi Antikva.

Artega je dodao i da se Neto nalazi pod prismotrom zbog nekoliko operacija, a Rušel se takođe nalazi na intenzivnoj nezi.

Na letu je trebalo da bude i novinar Ivan Karlos Angoleto. Rekao je da je odustao da bi svoje mesto prepustio kolegi Gelsonu Galijotu, koji je oduvek sanjao da pokriva važne utakmice.

“Bol je i dalje veliki da bi razmišljao o tome kako me je Bog spasao. Prema rasporedu je trebalo ja da pokrijem utakmicu, ali je moj kolega imao veliki san da to uradi. Kada sam mu rekao vesti da može da ide umesto mene, nije mogao da veruje“, naveo je Angoleto.

On je rekao da za nesreću nije ćuo sve dok njegova supruga nije primila mnoge pozive ljudi koji su izrazili saučešće.

“Bilo je kao da sam mrtav. Uključio sam TV i saznao za nesreću“, dodao je on.

Gradonačelnik Čapeka Lusijano Buligon, kao i predsednik odbora kluba Plinio David de Nes Filho, bili su takođe na listi, ali su propustili let zbog sastanka u Sao Paulu.

“Samo Bog može da objasni ove stvari i to kako sam ostao iza. Ovo je najveća tragedija o kojoj je Čapeko mogao da misli“, naveo je Buligon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: