Putin: Degradirani su odnosi sa SAD, ali mi nismo krivi

Rusko-američki odnosi u poslednje su značajno degradirani, ali u tome nema krivice Rusije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2016.

14:11

Putin: Degradirani su odnosi sa SAD, ali mi nismo krivi
Getty Images

“To nije naša krivica“, konstatovao je on, prenosi “Sputnjik“.

Rekao je da su se tokom nedavnog telefonskog razgovora sa izabranim predsednikom SAD, on i Donald Tramp složili da je “stanje rusko-američkih odnosa nezadovoljavajuće i da ih nesumnjivo treba popraviti“.

“Naša zemlja je spremna da ide tim putem. Sada, nakon što je protutnjala izborna kampanja u SAD i nakon što u Belu kuću dođe novi predsednik, želeo bih da verujem da će se pojaviti šansa za uspostavljanje odnosa, koji su važni ne samo za narode obeju zemalja, već i za osiguranje međunarodne stabilnosti i bezbednosti“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je naglasio da je široki front protiv terorizma u svetu nije stvoren, ali da on nema alternativu.

“Nažalost, Bliski istok se našao uvučen u još jedan krvavi konflikt, postao žarište terorizma i religioznog ekstremizma. Sada je jasno da su potrebni uslovi za normalizaciju situacije na Bliskom istoku efikasna saradnja svih zainteresovanih i uticajnih međunarodnih igrača. U vezi s tim, naša inicijativa formiranja širokog fronta borbe protiv terorizma treba da bude realizovana. Nažalost, za sada takav front nije stvoren, ali nema alternativu“, rekao je Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: