Uz žablje batake i školjke Tramp zaboravio uvrede Romnija

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp sastao se sa kandidatom republikanaca za predsedničke izbore 2012. godine Mitom Romnijem.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2016.

10:42

Uz žablje batake i školjke Tramp zaboravio uvrede Romnija
Getty Images

To je njihov drugi sastanak u poslednjih desetak dana, prenose agencije.

Njih dvojica su večerali u francuskom restoranu u Trampovom hotelu na Menhetnu, a nakon sastanka Romni je govorio o "veličanstvenom pregledu dosadašnje Trampove tranzicije" i njegovoj pobedničkoj kampanji.

Tokom sastanaka, oni su večerali čorbu od crnog luka, žablje batake, školjke, odrezak i jagnjeće šnicle, a kao dezert čokoladni kolač.

"Nije lako pobediti. Proveo sam predivno veče sa Trampom. Razgovarali smo o raznim problemima širom sveta i ovi razgovori su bili veoma interesantni. Veoma sam uživao u njima", rekao je Romni.

Kako je rekao, tokom večere Tramp je predstavio viziju kako povezati Amerikance na veoma moćan način.

"Tramp je veliki čovek koji nas može odvesti u bolju budućnost", rekao je Romni.

Prema navodima Rojtersa Romni daje pasionirane izjave podrške Trampu, kako bi otklonio sumnje među Trampovim simpatizerima i ostao u trci za državnog sekretara.

Kako se navodi, iako se nije izvinio zbog kritika tokom predsedničke kampanje, njegova namera da obriše prošlost je potpuno jasna.

Od kada je Tramp počeo ozbiljno da razmatra Romnija kao mogućeg državnog sekretara, pojedini članovi Trampoviog tima su izrazili sumnju u Romnija i navijaju za drugog kandidata - nekadašnej gradonačelnika Njujorka Rudija Đulijanija, dugogodišnjeg Trampovog prijatelja.

Trampov savetnik Kilijan Konvej čak je izjavio na jednoj televiziji da bi Trampove pristalice smatrale da su izneverene ukoliko bi izabrao Romnija.

Sa druge strane, kako se navodi, za Romnija "navija novoizabrani šef osoblja Rajns Pribus koji je takođe bio na večeri.

Agencije podsećaju da će se Tramp u petak sastati drugi put sa penzionisanim generalom Džonom Kelijem, koji je takođe u trci za državnog sekretara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: