Ostvaruje se plan ID – napadaju "vukovi samotnjaci"

Islamska država je u poslednjih nekoliko meseci pozivala na napade nožem i vozilima, kakav je izveo somalijski imigrant u kampisi Univerziteta Ohajo stejt.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2016.

07:18

Ostvaruje se plan ID – napadaju
Getty Images

U napadu je povređeno 11 osoba, prenele su svetske agencije.

Esktremisti Islamske države su u detaljnim člancima napisanim na engleskom jeziku pozivali na napade metodima koje je koristio student Abdul Razak Ali Artan, poreklom iz Somalije, koji je namerno vozio preko ivičnjaka na pešake, a zatim izašao iz vozila i počeo da napada ljude mesarskim nožem.

Artan je pre napada naveo na društvenoj mreži Fejsbuk da ako SAD žele da muslimani prestanu da sprovode napade kao "vukovi samotnjaci", treba da sklope mir s grupom Islamska država.

Većina žrtava napada udarena je kolima, a dve su izbodene, naveli su američki zvaničnici, dodajući da je jedna osoba zadobila frakturu lobanje.

Kako je navedeno, četiri osobe su ostale u bolnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: