BG: Nestala bista Konfučija koja "nikada nije postavljena"

Bista kineskog filozofa Konfučija postavljena na još nedovršenom Trgu prijateljstva Srbije i Kine u Novom Beogradu nestala je.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2016.

16:25

BG: Nestala bista Konfučija koja

Gradske vlasti nisu sigurne da se to zaista i dogodilo, ali nemaju odgovor na pitanje ko je to uradio.

Ograda u dužini od 2.000 metara i poklopci šahtova nestali su brže nego što su postavljeni na tek otvorenom auto-putu Ljig-Preljina.

Čepovi koji se skupljaju za pomoć osobama sa invaliditetom, pa čak i invalidska kolica, ukradeni su iz magacina, a ako ovom spisku dodamo i kašike ukradene u dečjem vrtiću u Leskovcu, spisak krađa u Srbiji u poslednjih nekoliko meseci sve je bizarniji i sve je duži.

Poslednja stavka na spisku bizarnih krađa u Srbiji je bista Konfučija koja je nestala sa ovog još nedovršenog Trga srpsko-kineskog prijateljstva na Novom Beogradu.

Za gradske vlasti ova je vest je prava dilema - da li je bista ukradena ili zapravo uopšte nije ni postavljena?

“Ja sam juče pitao sekretarijat za kulturu, u sekretarijatu su mi rekli da bista nije ni postavljena tako da zaista ne znam. Tražio sam od sekretarijata za kulturu, oni nisu nadležni za to, dešava se da se kradu biste, ali proveriću pa ću vam dati tačan odgovor”, navodi gradski menadžer Goran Vesić.

Da je bista ipak letos postavljena uverio se novinar lista "Danas", ali pre nekoliko dana takođe se uverio i da je ista za samo dva meseca nestala.

“Naš novinar prolazio tamo i video da nema biste, a pre toga išao da vidi u kom stanju je bista i bila je tamo. Naši ljudi misle da sve što se nalazi na ulici da je to Alajbegova slama, sem automobila koji su zaključani pa ne mogu baš tako lako da ih da uzmu, ali sve ostalo - od saobraćajnih znakova, bista, ograda, šahtova - to je svačije i ničije”, navodi Petrović.

Ovo nije prvi put da u Beogradu nestane bista, 2010. godine ukradena je bista dečaka sa Čukur-česme u Dobračinoj ulici u centru Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: