"Moguća osveta sirijske vojske nad civilima u Alepu"

Organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amesti internešenel" pozvala je na zaštitu civila u delovima Alepa koje je sirijska vlada preuzela iz ruku opozicije.

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2016.

00:49

Foto: EPA

Kako navode, dobili su izveštaje prema kojima sirijske snage bezbednosti zatvaraju muškarce u preuzetim delovima grada.

Ta organizacija, se sedištem u Londonu, upozorila je na mogućnost osvetničkih napada, samovoljnog zatvaranja, torture, uznemiravanja i kidnapovanja ljudi koji su ranije živeli pod kontrolom opozicije, prenosi AP.

"S obzirom na dugu i mračnu istoriju sirijske vlade, obeleženu svojevoljnim zatvaranjem i prisilnim nestancima masovnih razmera, sada je još važnije zaštititi civile u delovima Alepa koje je vlada preuzela", rekao je Samah Hadid, direktor kancelarije "Amnesti internešenela" u Bejrutu.

U saopštenju se kaže da su sirijske bezbednosne snage odvele muškarce iz preuzete četvrti Masaken Hanano na obližnji aerodrom radi ispitivanja, ali ti navodi nisu potvrđeni iz nezavisnih izvora, napominje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: