Vučić: Kakve albanske opštine, pomislili su da su opasni

Igrama za malu decu i neozbiljnom pričom nazvao je premijer Aleksandar Vučić "uniju" albanskih opština koja je formirana u ponedeljak.

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2016.

11:52

Vučić: Kakve albanske opštine, pomislili su da su opasni
Tanjug

Odluka o tome je doneta na Dan albanske zastave, a uniju čine Tirana, Priština, Tetovo, Ulcinj i Preševo.

"Kakve albanske opštine, to su igre za malu decu, pomislili da su mnogo opasni...To je priča za njihove birače. I šta radi ta Omnija? Štampaju zastave i hemijske olovke", primetio je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za medije s liderom grčke Nove demokratije Kirijakosom Micotakisom.

"Kad nemate narodu šta da ponudite", dodao je, "ekonomski rast i ozbiljne reforme, onda pričamo dečje priče".

"A ja vas pitam, šta se juče i danas promenilo, u Preševu? Da nisu odvojili deo Srbije? Ne bih rekao. Tako da to je - neka se deca igraju, ako im je tako lakše... Nisam se mnogo nasekirao", dodao je Vučić.

Napomenuo je, međutim, da u psihološkom smislu to može biti delom opasno, jer nekim ljudima, kako je objasnio, može da izgleda da su napravili nešto veliko i s druge strane to svakako ne doprinosi boljim odnosima na zapadnom Balkanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: