Stefanović: NIN mi je povredio profesionalni ugled i čast

Suđenje po tužbi ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića protiv nedeljnika NIN završeno je u Višem sudu u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2016.

11:12

Stefanović: NIN mi je povredio profesionalni ugled i čast
Tanjug

Suđenje je završeno davanjem iskaza tužioca i okrivljenih, a presuda će biti saopštena do Nove godine.

Stefanović je tužio novinarku NIN-a Sandru Petrušić, glavnog urednika tog lista Milana Ćulibrka i NIN doo, zbog teksta objavljenog 16. juna ove godine, koji je bio i na naslovnoj strani tog nedeljnika.

Ministar je na suđenju rekao da si mu povređeni profesionalni ugled i čast, dok su Sandra Petrušić i Milan Ćulibrk rekli da nijednom rečju u tekstu nisu tvrdili da je Stefanović rušio objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, već su govorili o njegovoj političkoj odgovornosti kao personifikaciji prvog čoveka policije.

Za suđenje je vladalo veliko interesovanje, pa su brojni građani i predstavnici inicijative Ne davimo Beograd ostali ispred zgrade suda i sudnice koja je bila premala da primi sve zainteresovane.

Ispred suda su ministra posle ročišta građani dočekali negodovanjem i povicima "Ua" i "Nešo majstore".

U tekstu "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale" navodi se: "Rušenje u Savamali uključivalo je više različitih struktura: državne i nedržavne i više nivoa vlasti po vertikali. Otuda je odgovornost gradskog vrha nesporna. Jedino što nije dovoljna. Jer takav posao nije bio moguć bez znanja i pomoći ministra policije."

Objekti u Savamali su srušeni bagerima u noći između 24. i 25. aprila, a ljudi pod maskama su zaustavljali i maltretirali građene, koji su to zlostavljanje prijavljivali policiji, ali ona nije reagovala.

Iz izveštaja zaštitnika građana o postupanju policije u toj noći, vidi se da je policiji "iz vrha" naređeno da ne reaguje.

Ministar Stefanović nedavno je naveo da će sud utvrditi da li je policija reagovala na pozive građana ili nije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je kao "glavne krivce" za rušenje u izbornoj noći označio gradsku vlast u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: