Vojni sindikat: Tužba protiv Dikovića, sprečavaju vojnike

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić navodi da je taj sindikat podneo tužbu protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2016.

23:14

Vojni sindikat: Tužba protiv Dikovića, sprečavaju vojnike
Foto: Tanjug

Kao razlog se navodi opstrukcija protesta, a tužba je podneta i protiv dva oficira.

Osim toga, Antić je izjavu ministra Zorana Đorđevića u kojoj je zahvalio onima koji se nisu priključili protestu ocenio kao sarkastičnu.

On je za izdanje lista Danas od utorka rekao da je Generalštab naredio masovne aktivnosti - nenajavljene fizičke provere i pripreme za stražu, "koje nisu uobičajene za vikend", kako bi sprečio vojnike da prisustvuju protestu.

"Sve te aktivnosti se uvek obavljaju tokom radne nedelje, od ponedeljka do petka, a ne vikendom. Znate, to su ipak vojnici, ne može vojnik da odbije naređenje, a oni su to zloupotrebili. Onda imate sarkastičnu izjavu ministra odbrane Zorana Đorđevića u kojoj se zahvaljuje vojnicima što nisu podržali skup, a njima je zapravo bilo zabranjeno", rekao je Antić.

Vojni sindikat Srbije održao je u nedelju u Beogradu protest zbog lošeg materijalnog položaja zaposlenih u Vojsci Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: