Čepurin o CG: Zna se ko sprema udare i obojene revolucije

Nije isključeno da su optužbe Crne Gore da Moskva stoji iza pokušaja državnog udara prebacivanje odgovornosti za svoje grehe, kaže Aleksandar Čepurin.

Izvor: B92

Nedelja, 27.11.2016.

08:51

Čepurin o CG: Zna se ko sprema udare i obojene revolucije
Foto: Tanjug

"Nije isključeno da se radi o provokaciji, o pokušaju da se na Rusiju prebaci odgovornost za sopstvene grehe. Uz sve to, svima je odlično poznato ko se decenijama bavi pripremom državnih udara i 'obojenih' revolucija, pokušavajući pri tome da demonizuje Rusiju. Izgleda da su se sada pojavili njihovi učenici", rekao je Čepurin za "Politiku".

Takođe, ruski ambasador u Beogradu je naveo i da je pres-služba ruskog predsednika izjavila da Rusija "odlučno negira mogućnost zvaničnog povezivanja sa bilo kakvim pokušajima organizacije bilo kakvih protivpravnih akcija".

"Što se tiče navodno deportovanih ruskih državljana od strane Srbije, nama o tome ništa nije poznato. Nikakva zvanična obaveštenja o tome nismo dobijali", zaključio je Čepurin.

Parlamentarni izbori održani 16. oktobra u Crnoj Gori, zemlji koja je na pragu učlanjenja u NATO i na putu ka EU, na kojima nijedna stranka nije osvojila većinu za formiranje vlade, ostali su u senci hapšenja grupe srpskih državljana koja je, po rečima crnogorskih zvaničnika, planirala državni udar u izbornoj noći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: