Smederevo: Izvučen brod, ni traga od nestalog brodara

Brod teretnjak Preduzeća PIM, potonuo kod Smedereva početkom novembra, u petak je izvučen na površinu, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Subota, 26.11.2016.

10:55

Smederevo: Izvučen brod, ni traga od nestalog brodara
RTS

Brod nema vidljivih oštećenja, a na njemu nije nestali zapovednik Milan Brzaković (35), za kojim se i dalje traga.

Uzrok prevrtanja broda "Beograd 10" 2. novembra još uvek je nepoznat.

“Brod sam stoji, ne prima vodu i ne tone, i zasada, koliko smo mogli spoljnim pregledom da utvrdimo, nema oštećenja”, kaže za "Novosti" Miodrag Milojević, direktor preduzeća "Ivan Milutinović".

Brod će biti uklonjen kako ne bi ugrožavao bezbednost plovidbe. Direktor PIM-a potvrdio nam je da se ne zna sudbina brodara Milana Brzakovića koji se nalazio na brodu u trentuku nesreće.

Telo drugog člana posade, Nikole Kosovca, pronađeno je u Dunavu tri dana posle tragedije, 400 metara nizvodno od mesta potonuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: