Svedoci u Beču, među kojima i Srbin, u životnoj opasnosti

Dvojici svedoka u suđenju bandi "Struja" u Beču, koja se bavila reketiranjem, a čiji su članovi poreklom iz bivše Jugoslavije i Čečenije, ugroženi su životi.

Izvor: B92

Petak, 25.11.2016.

09:03

Svedoci u Beču, među kojima i Srbin, u životnoj opasnosti
Foto: GettyImages

To tvrde austrijski mediji, a policija je potvrdila da postoje naznake da im se preti, zbog čega su pojačane mere predostrožnosti.

Glavni svedok, jedan Srbin koji je tokom istražnog postupka, optužio navodnog šefa bande Edina D. Eda, poreklom iz Bosne i Hercegovin, trenutno se nalazi u zatvoru u istočnoj Austriji.

Tamo je od avgusta izložen pretnjama od strane drugih zatvorenika čečenskog porekla, prenose mediji.

Trojica optuženih u suđenju bandi "Struja" su Čečeni, a njihov sunarodnik koji je pretio Srbinu u međuvremenu je prebačen u drugi zatvor, a protiv njega je tužilaštvo pokrenulo istragu zbog pretnje.

Takođe sve ukazuje da su tačne informacije da su pripadnici mafijaške grupe pozvali na ubistvo svedoka.

Banda "Struja" reketirala je ugostitelje u Beču, a njen šef Edo već jednom je bio na meti istrage policije u Austriji zbog pucnjave u njegovom kafiću pre više od deset godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: