Dodik: Evropa je na kraju - lažu, satanizuju narod...

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija Evropskog parlamenta o borbi protiv ruskih medija štetna i apsolutno neprihvatljiva.

Izvor: Sputnjik

Petak, 25.11.2016.

21:13

Default images
Foto: Tanjug

Osim toga, on je naveo da to pokazuje da je “Evropa na kraju“, piše “Sputnjik”.

"To je zapadna demokratija liberalnog tipa, koja nama ovde šalje BBC, CNN i ostale da nam lažu i spekulišu u vezi sa ratom, povodom za ratove, satanizuju celi jedan narod. To je demokratija koja ne može da izdrži ni konkurenciju istinitih činjenica i medija i zato su primorani da donose takve rezolucije“, istakao je Dodik.

Ako Evropa koja je ranije promovisala slobodu mišljenja i govora na taj način pokušava da se obračuna sa drugim i drugačijim, kaže predsednik Srpske, onda je veliko pitanje šta će tek biti kada dođu u poziciju da odlučuju o nama.

„Sputnjik i Raša tudej su se pokazali kao globalni servisi koji su pravovremeno i istinito obaveštavali o događajima, na mnogim mestima su bili prvi i verovatno to sada smeta“, ocenio je Dodik, upitavši "zašto ne dozvole ljudima da budu pravilno informisani, a ne spinovani, kao što su spinovani 20 godina u Evropi".

Evropski parlament usvojio je pre dva dana rezoluciju o borbi protiv ruskih medija, među kojima su kao najopasniji navedeni Sputnjik i televizijska mreža Raša tudej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: