Posle 15 godina u Srebrenici je 25. novembar radni dan

Prethodni načelnici bošnjačke nacionalnosti proglašavali su 25.11. neradnim danom i obeležavali Dan državnosti BiH, koji je zvanično praznik u Federaciji BiH.

Izvor: B92

Petak, 25.11.2016.

17:52

Posle 15 godina u Srebrenici je 25. novembar radni dan
Dodik i Grujièiæ (screenshot)

Prethodnih godina oni koji su želeli nisu morali da dolaze na posao, dok su neki dolazili na svoja radna mesta.

Novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić odlučio je da se poštuje samo Zakon o praznicima RS, u kojem se 25. novembar ne obeležava kao Dan državnosti.

Dan državnosti BiH obeležen je u Memorijalnom centru Potočari, gde je poručeno da je Srebrenica "mesto gde se čuva bosanskohercegovačka državnost".

Prisutni su bili predstavnici srebreničkih udruženja, uprava Memorijalnog centra Potočari, ministar za izbegle i raseljene osobe Federacije BiH Edin Ramić, novoizabrani predstavnici Bošnjaka u Srebrenici, kao i Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS.

Predsednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari, Sadik Ahmetović izjavio je da se u Srebrenici čuva državnost BiH i njena istorija i da će BiH biti "nezavisna, suverena i jedinstvena sve dok se okupljaju u Potočarima, uprkos činjenici da se Dan državnosti, kao najznačajniji praznik, ignoriše i ne slavi u celoj BiH, čak ni u Srebrenici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: