Mađarska: Zabranjene džamije u selu na granici sa Srbijom

Prvi čovek mađarskog sela Ašothaloma na granici sa Srbijom Laslo Torockaj rekao je da je seoska uprava izglasala zabranu izgradnje džamija i aktivnosti mujezina

Izvor: B92

Petak, 25.11.2016.

14:16

Mađarska: Zabranjene džamije u selu na granici sa Srbijom
Foto: Freeimages.com

AP dodaje da je zabranjeno i nošenje velova i marama kojima muslimanke pokrivaju glavu poput burki, čadora...

Agencija navodi tvrdnju Torockaja, iz redova ultradesnice, koji je izjavio da je naredba doneta kako bi se odbranila "zajednica i tradicije" tog sela od plana EU za preseljenje tražilaca azila u 28 država članica Unije.

AP podseća da se ovo selo na jugu Mađarske nalazi na granici sa Srbijom i da je bilo glavno mesto ulaska u Mađarsku migranata koji balkanskom rutom pokušavaju da se domognu zapadne Evrope.

Agencija navodi da je Torockaj bio jedan od prvih u zagovaranju izgradnje graničnih ograda kojima bi se zaustavio priliv migranata i dodaje da je mađarska vlada krajem 2015. postavila ograde na granicama sa Srbijom i Hrvatskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: