BG: Identifikovan vozač "bahatog mercedesa"

Identifikovan je vozač belog “mercedesa” sa snimka već nekoliko dana kruži internetom na kojem se vidi on kako pravi niz prekršaja, prenose beogradski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2016.

20:47

BG: Identifikovan vozač
Foto: Screenshot

Na snimku se vidi kako beli “mercedes” zaobilazi kolonu vozila tako što je prešao u traku namenjenu za suprotni smer u nameri da zauzme najbolju poziciju pred zeleno svetlo na semaforu.

Incident se dogodio u Francuskoj ulici, a snimak koji je objavljen i koji je kružio internetom je u međuvremenu obrisan.

Utvrđeno je, navodi se u saopštenju MUP, da je korisnik vozila pravno lice, a odgovornom licu firme dostavljen je poziv da se u skladu sa odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u roku od osam dana izjasni o identitetu osobe koje je u vreme izvršenja prekršaja upravljala vozilom, piše "Blic".

Ukoliko korisnik vozila u datom roku ne dostavi podatke o identitetu vozača, protiv pravnog lica i odgovornog lica biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje da je vlasnik, odnosno korisnik vozila dužan da, na zahtev policijskog službenika, da podatke o identitetu lica kome je dao vozilo na upravljanje, odnosno korišćenje.

Za ovaj prekršaj, Zakon predviđa kaznu u iznosu od 100.000 do 800.000 dinara, a za odgovorno lice u pravnom licu od 6.000 do 50.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: