Stefanović:Sud odlučuje da li je policija postupala ili ne

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da će sud odlučiti o tome da li je policija postupala ili nije prilikom rušenja objekata u Savamali.

Izvor: Beta

Četvrtak, 24.11.2016.

12:15

Stefanović:Sud odlučuje da li je policija postupala ili ne

"Da li je policija postupala ili nije, to odlučuje sud. Kako će postupati organi države o tome odlučuje zakon. Ministri ne vode istrage, puštamo institucije sistema da rade svoj posao", rekao je Stefanović na pitanje šta je MUP učinio zbog nereagovanja policije na pozive građana kada su, tokom izborne noći, rušeni objekti u Hercegovačkoj ulici u Beogradu.

U noći između 24. i 25. aprila nepoznati počinioci sa maskama na glavama bagerima su porušili tri objekta u Herecegovačkoj ulici i maltretirali građane. Građani su pozivali policiju i prijavljivali da im nepoznate osobe oduzimaju telefone i neke od njih vezuju, ali policija nije reagovala.

U izveštaju zaštitnika građana o postupanju policije u toj noći se navodi da je policiji "iz vrha naređeno da ne reaguje".

Niko neće moći da nosi policijsku značku ako radi za kriminalce ili sa njima sedi za kafanskim stolom, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Ni na jednom mestu, koliko god neki mislili da su nedodirljivi, nema tog ko će biti zaštićen, to vam garantujem", rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje da li će redovi policije biti očišćeni od pripadnika koji sarađuju sa kriminalnim grupama.

Stefanović je istakao da poslednje tri i po godine policija intenzivno radi sa Tužilaštvom na procesuiranju takvih slučajeva, te da šalje jasnu poruku da se bilo kakvo kriminalno ponašanje u njenim redovima neće tolerisati.

"O tome govore i slučajevi privođenja policijskih službenika, za koje smo otkrili tu vrstu aktivnosti, ali moraćemo da sačekamo pravosnažne presude", rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: