Tramp - šta je sve rekao, a šta sada poriče

Donald Tramp je pre dve nedelje izabran za predsednika SAD. Od tada je dao nekoliko velikih intervjua, a svoju retoriku i o nekim pitanjima je promenio.

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2016.

20:31

Tramp - šta je sve rekao, a šta sada poriče
Foto: Gettyimages

Tramp je u toku predizborne kampanje u više navrata govorio o mejlovima njegove rivalke Hilari Klinton, a nekoliko puta je ponovio i da bi ona trebalo da bude “iza rešetaka“.

"Ako pobedim izreći ću instrukcije kako bi specijalni tužilac trebalo da pregleda ovaj slučaj jer nikada pre nije bilo ovoliko laži. Nikada nije postojalo nešto ovako, i imaćemo specijalnog tužioca. Klintonova bi bila u zatvoru", rekao je Tramp u toku kampanje.

"Želim da nastavim dalje, a ne da se vraćam nazad. Ne želim da povredim Klintonove. Ona je prošla kroz mnogo tofa i patila na mnogo načina i ne želim da je povredim", rekao je Tramp u utorak.

Tramp je takođe u predizbornoj kampanji klimatske promene nazvao “prevarom“ koju su stvorili Kinezi.

"Postoji promena vremena. Nisam nešto uveren u klimatske promene koje je kreirao čovek. Ne verujem baš u to...", naveo je ranije Tramp, a onda je u intervjuu za "Njujork tajms" rekao da je otvoren po tom pitanju.

"Sagledaćemo to veoma pažljivo. Postoji neka veza između čoveka i klimatskih promena. Postoji nešto", naveo je on.

Tramp je ranije imao i interesantne objave o guvernerki Niki Hejli.

"Narod Južne Karoline se stidi Niki Hejli", objavio je Tramp na Tvoteru. Nju je danas odabrao za ambasadora SAD u Ujedinjenim nacijama.

Tramp je takođe ranije za “Njujork tajms“ rekao da je najkorumpiraniji list, a onda je u utorak dao veliki intervju za taj list i nazvao ga američkim i svetskim draguljem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: