Posle smrti malog Radenka ortoped nije ni suspendovan?

Slučaj smrti dečaka Radenka Nikodinovića iz Loznice na putu je da dobije sudsko razrešenje.

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2016.

16:32

Posle smrti malog Radenka ortoped nije ni suspendovan?

Već dva dana u sudu traju saslušanja aktera te priče, a postoje dokazi da doktor Dobrivoje Bojanić uopšte nije suspendovan i da je još na čelu upravnog odbora opšte bolnice u Loznici.

Osomogodišnjeg Radenka Nikodinovića više nema, tragično je nastradao i to zbog tuđe greške.

U osnovnom sudu u Loznici počelo je saslušanje onih koji su tu grešku možda napravili. Do sada je saslušano sedam lekara, a prvi od njih Dobrivoje Bojanić, ortoped koji se smatra direktno odgovornim za smrt dečaka, saslušan je u utorak.

Kada je završio, prošao je pored roditelja preminulog dečaka, bez ikakvog pozdrava.

“Ja sam čitala sve što je on rekao... Rekao je da smo mi odbili bolničko lečenje, to nije istina i ponavljam po ko zna koji put, to nije istina. Isto tako je rekao da je on nakon toga kada je namestio ruku, rekao da svaki dan previjamo ruku do kontrole. To isto nije istina, on je nama rekao da dođemo u sredu ujutru na kontrolu i da previje ranu”, kaže Zorica Nikodinović, majka preminulog dečaka.

Većina izjava doktora Bojanića na saslušanju bila je lažna, tvrde roditelji, a neke od njih su i da detetu nije bila otečena ruka i da nije ni imao temperaturu.

”Dete je sve vreme imalo temperaturu i pitala sam doktora zašti je detetu tako natečena ruka, plava, hladna... On je rekao da je to zbog nepravilnog držanja ruke i tada je prvi put pomenuo bolnicu i rekao da se zbog takvih stvari ostaje u bolnici, zbog pravilnog držanja ruke. Ja sam pomislila sama u sebi, pa niko me nije ostavljao u bolnici...”, dodaje Zorica.

Saslušanje lekara bolnice u Loznici se nastavlja u četvrtak, a u petak i ponedeljak biće saslušani lekari beogradskog Instituta za majku i dete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: