E-opravdanje, najavite da dete neće doći u školu

Direkcija za elektronsku upravu Srbije sprema više od sedam servisa za građane Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2016.

13:33

E-opravdanje, najavite da dete neće doći u školu
(Foto: Thinkstock.com)

U planu je da osim postojeća dva, e- bebe i servisa za zamenu zdravstvenih knjižica, građani dobiju i e-vojsku, e-vrtiće, servis za plaćanje poreza na imovinu, za registraciju vozila, za auto-škole, i možda već sledeće godine e-opravdanje.

Ovo poslednje, kako je najavio Dušan Stojanović, direktor Direkcije, pravdaće izostanak deteta iz škole, odnosno, to će biti najava roditelja da dete neće doći u školu.

On je novinarima u Vladi Srbije rekao da je Švedska već uvela ovaj servis, po čijem modelu bi i naše Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave napravilo servis.

“Servis ima perspektivu, ali o tome još nismo konkrektno razgovarali, još nisam ubedio šeficu (ministarku Anu Brnabić)”, našalio se Stojanović.

On ističe da deca neće moći da pristupe tom servisu, tako da su sprečene i eventualne zloupotrebe.

Najavio i da sledi nastavak razvoja servisa e-beba, tako da će se raditi na tome da se i broj papira za dečji dodatak, kojih trenutno ima 14, smanji. Kaže da će uskoro građani moći da dobijui SMS da im neki dokument ističe i da bi trebalo da ga zamene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: