"Velika stvar za Srbiju što Stoltenberg žali zbog žrtava"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao u Briselu da je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg uvek dobrodošao u Beograd.

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2016.

16:02

Tanjug

On je naglasio da je "velika stvar za Srbe i Srbiju" to što je Jens Stoltenberg izrazio žaljenje zbog civilnih žrtava tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine.

Vučić je novinarima posle razgovora s čelnicima Atlantskog saveza rekao da je Stoltenberg uvek dobrodošao u Beograd, dodavši da je on "ionako Beograđanin i građanin Srbije na neki način".

"Uvek ste dobrodošli i želimo da vas viđamo što je moguće češće u našem gradu i u našoj zemlji", dodao je premijer.

Vučić je istakao da Stoltenbergu "želi da zahvali zbog izjave da žali zbog nevinih žrtava" tokom NATO bombardovanja Srbije.

"To je velika stvar za naše Srbe, za naš narod, za našu zemlju da tako nešto čuju, i mi smo mu na tome veoma zahvalni", rekao je Vučić.

"Posebno sam počastvovan jer sam jedan od retkih koji je imao čast i priliku da bude u Stoltenbergovom domu, rezidenciji u Briselu, i to pokazuje kakvo poštovanje gospodin Stoltenberg ima prema Srbiji i prema našem narodu", dodao je premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: