Trampov saradnik slučajno otkrio važne planove FOTO

Državni sekretar Kanzasa Kris Kobak, koji je deo Trampovog prelaznog tima za imigraciju, slučajno je tokom sastanka s Trampom otkrio bitne planove.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2016.

15:02

Trampov saradnik slučajno otkrio važne planove FOTO
Foto: GettyImages

Kobak i Tramp su pozirali za fotografiju u Nju Džersiju, a Kobah je u tom trenutku u levoj ruci držao nekoliko papira. Na delu onog koji se nalazi na vrhu koji nije pokriven Kobahovom rukom vidi se sve što piše.

Trampov saradnik izgleda nije računao na moć zumiranja, piše “Los Anđeles tajms”.

Sekretarijat za unutrašnju bezbednost, Kobahov plan za prvih 365 dana
  • Ulazak potencijalnih terorista
  1. Ažuriranje i obnavljanje NSEER (Nacionalni ulazno-izlazni sistem registracije) sistema za praćenje koji je bio na snazi od 2002. do 2005. godine. Pratiti sve visokorizične strane subjekte
  2. Dodati sve provere zaposlenih za visokorizične strance; pitati da li podržavaju šerijatski zakon, džihad, jednakost muškaraca i žena i Ustav SAD.
  3. Smanjiti uvoz sirijskih izbeglica na nulu, za to koristiti ovlašćenja u skladu sa Zakonom o izbeglicama iz 1980.
  • Rekordan broj stranaca koji su izvršili krivično delo u prvoj godini.


Ipak, kako navodi “Los Anđeles tajms”, ti planovi ne predstavljaju ništa novo. Tramp je više puta ponovio da planira da deportuje dva do tri miliona ilegalnih imigranata koji spadaju pod njegovu definiciju “kriminalca”.

Takođe, Kobak, koji je pokretač više kontroverznih zakona o imigraciji i arhitekta je NSEER sistema, ranije je izjavio da će pomoći Trampu da preokrene Obaminu politiku o imigracijama.

List tu navodi da je Obamima administracija deportaciju imigranata sa presudama za krivična dela stavila kao drugrazredni prioritet, a od početka njegovog mandata deportovano je više ljudi nego kod bilo kog drugog predsednika u istoriji SAD.

Osim toga, ističu da se u Kobakovom tekstu pominje definicija "stranac kriminalac", “criminal alien" (bilo koji stranac uhapšen zbog bilo kog zločina i bilo koji član bande), fraza “386 milja postojanja zida” i Patriotski akt.

Lider manjine u Senatu Kanzasa Entoni Hensli kritikovao je Kobaka.

“Ironija je da on želi posao u Državnoj bezbednosti, a vi možete da vidite na fotografiji ono što bi trebalo da bude poverljiva stvar”, rekao je Hensli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: