Tramp: Faraž bi sjajno obavljao posao ambasadora u SAD

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da bi mnogi voleli da vide zagovornika Bregzita Najdžela Faraža kao ambasadora velike Britanije u Vašingtonu

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.11.2016.

10:38

Tramp: Faraž bi sjajno obavljao posao ambasadora u SAD
Foto: GettyImages

"Mnogi bi voleli da vide Najdžela Faraža na mestu britanskog ambasadora u SAD. On bi sjajno obavljao posao", napisao je Tramp na svom Tviter profilu.

Faraž, jedan od zagovornika referenduma o izlasku Britanije iz Evropske unije, govorio je na Trampovom mitingu tokom predizborne kampanje i susreo se sa Trampom nakon izbora.

Odluka ko će predstavljati Veliku Britaniju u SAD je pitanje britanske vlade, navode mediji, ali to nije sprečilo budućeg predsednika SAD da se tim povodom oglasi na društvenim mrežama.

Prema pisanju medija, Britanija želi da se poveže sa Trampom, naročito nakon što su mnogi predstavnici vlade kritikovali Trampa tokom predizborne kampanje.

Kako se pominjalo u javnosti, Kraljica Elizabeta Druga bi mogla da pozove Trampa u zvaničnu posetu nakon njegove inauguracije u januaru 2017. godine.

Portparol britanske premijerke Tereze Mej izjavio je da se još razmatra eventualni poziv Trampu.

Tramp je ranije, u telefonskom razgovoru, kazao Terezi Mej da je veliki obožavalac kraljice, a isto tako je kazao i Faražu da bi bio veoma počastvovan da je sretne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: