Nova migrantska ruta: Zaobišli Srbiju, stigli u HR iz CG

Hrvatska policija privela je kod Dubrovnika pet migranata iz Irana i odredila im dvogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2016.

14:12

Nova migrantska ruta: Zaobišli Srbiju, stigli u HR iz CG
Foto: GettyImages

Hrvatska je Crnoj Gori, iz koje su migranti ilegalno prešli granicu, najavila njihovu readmisiju.

Kako prenose hrvatski mediji, migranti su zatečeni u ponedeljak ujutro u Konavlima. Dvoje od njih su imali putne isprave Irana, dok preostalih troje kod sebe nisu imali dokumente.

Utvrđeno je da su svi državljani Irana starosti od 25 do 31 godine i da su u Hrvatsku ušli iz Crne Gore, pešice preko Debelog brijega.

Asošiejted pres navodi da pritvaranje pet Iranaca predstavlja redak slučaj da migranti pokušavaju da uđu u Hrvatsku, članicu Evropske unije, iz Crne Gore.

Migranti, kako se navodi, po svoj prilici nastoje da nađu nove puteve, pošto su zemlje duž takozvane balkanske rute pojačale kontrole granica.

AP dodaje da je oko 7.000 migranata "zaglavljeno" u Srbiji pošto su za njih Mađarska i Hrvatska zatvorile svoje granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: