Ambasadorka SAD: Asadovi generali zločinci kao Milošević

Američka ambasadorka u UN Samanta Pauer optužila je pred SB UN grupu od 12 sirijskih generala i pukovnika za ubijanje civila i mučenje protivnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2016.

21:15

Ambasadorka SAD: Asadovi generali zločinci kao Milošević
Getty Images

"Oni (generali) treba da znaju da su svi njihovi zločini dokumentovani i da će jednog dana za to odgovarati", rekla je Pauer i dodala da SAD neće dozvoliti da oni koji su naređivali zločine ostanu anonimni i zaštićeni.

Prema njenim rečima, ti visoki oficiri su izdavali komande da mete napada budu civili i da su nekim komandnim centrima mučili protivnike.

"Ti oficiri misle da su zaštićeni kao što je bio slučaj sa Slobodanom Miloševićem, Čarlsom Tejlorom i drugim brojnim ratnim zločincima", rekla je američka ambasadorka pri UN.

Na spisku SAD se nalaze između ostalih, sirijski generali Adib Salameh, Džavdat Salbi Mavas, Tahir Hamid Halil, Džamil Hasan i Rafik Šihadeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: