"Gej katolik, ekstremista, Trampovac": Zabranjen Janopulos

Jednom od autora portala Brajtbajt Majlu Janopulosu poznatom po zastupanju ekstremnih stavova i podršci Donaldu Trampu, zabranjeno je da govori u bivšoj školi.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.11.2016.

20:48

Getty Images

To je učinjeno nakon što je intervenisala "anti-ekstremistička jedinica" britanskog ministarstva obrazovanja.

Tridesetdvogodišnji Janopulos, Britanac koji se deklariše kao gej katolik, optuživan je za govor mržnje maltretiranje crne glumice i izjednačavanje Islama sa kulturom silovanja, piše "Dejli telegraf".

Bilo je planirano da sutra održi govori u Sajmon Lengton školi za dečake u Kenterberiju, ali je škola otkazala događaj, navodno nakon poziva antiekstremističke jedinice Ministarstva.

Janopulos je na Fejsbuku napisao da je škola "zaplašena i naterana" da otkaže njegov govor.

"Ko je uopšte znao da Ministarstvo obrazovanja ima antiekstremističku jedinicu? I to ne za borbu protiv terorizma već da kazni gejeve sa pogrešnim mišljenjem. Možda bi nas ostavili na miru da sam naslovio govor sa ''Muslimani su super''", napisao je on.

Predstavnica ministarstva je objasnila da kada javnost ukaže na pisanje štampe uoči nekog događaja, ministarstvo rutinski kontaktira školu da ih pita da li su razmišljali o mogućim posledicama.

"Bilo je na školi da odluči da li će otkazati događaj", rekla je ona.

Škola u Kenterberiju je saopštila da je razočarana što su dovedeni u pitanje briga i intelektualna priprema koje nudi svojim učenicima.

"Odluka je doneta nakon što nas je kontaktirala antiekstremistička jedinica Ministarstva zbog pretnji demonsracijama i zabrinutosti za bezbednost škole i naše zajednice," navedeno je u saopštenju.

Brajtbajt je desničarski sajt koji je dospeo u žižu javnosti nakon što je njegov glavni urednik Stiven Benon postao kandidat za glavnog stratega Bele kuće u novoj Trampovoj administraciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: