Kisindžer:Tramp nikom ne duguje, on je unikatni predsednik

Nekadašnji državni sekretar SAD Henri Kisindžer istakao je da izabrani predsednik SAD Donald Tramp nikome ne duguje ništa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2016.

17:33

Kisindžer:Tramp nikom ne duguje, on je unikatni predsednik
Getty Images

Kako je istakao nakon sastanka s ekscentričnim milijarderom, on se razlikuje od ostalih predsednika jer nema obaveze ni prema jednoj određenoj grupi.

“Ovaj izabrani predsednik je najunikatniji izabrani predsednik. On nema nikakve dugove prema interesnim grupama, niti ima obaveze prema njima. On je postao predsednik na bazi svoje lične strategije i programa koji je istakao pred američku javnost, a koji njegovi suparnici nisu predstavili. Zato je ova situacija tako jedinstvena“, rekao je Kisindžer.

Kisindžer se u četvrtak sastao s Trampom kako bi razgovarali o spoljnoj politici, a istakao je i da pristalice izabranog predsednika ne bi trebalo da očekuju da će on ispuniti sva obećanja iz kampanje kada bude seo u Ovalnu kancelariju.

“Kako vidim ovu situaciju, ako on bude insistirao na ispunjenju onih pozicija, da će doći do neslaganja. Mislim da mu treba dati šansu da razvije pozitivne ciljeve i da razgovaramo o njima. Prošli smo kroz mnogo decenija uništavajući administracije, možda će se i sada dogoditi, ali ne bi trebalo da nam to bude startna pozicija“, zaključio je Kisindžer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: