"UKR u plamenu“: Ruska propagandna mašina radi punom parom

Rusija danas emituje film Olivera Stouna "Ukrajina u plamenu" u kome se navodi da je Majdan u Ukrajini organizovala Centralna obaveštajna agencija SAD.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2016.

14:58

Foto: GettyImages

Kako pišu ukrajinski mediji, film će biti emitovan na treću godišnjicu Majdana na propagandnoj televiziji REN.

U tekstu "Ruska propagandna mašina radi punom parom" navodi se da je film producirao Ukrajinac Igor Lopatonok, koji tvrdi da je u njemu reč o istraživačkom novinarstvu.

Ko je sponzor filma ruski mediji ne pišu. Međutim, uveliko se piše da je poznati scenarista Oliver Stoun razgovarao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, pišu mediji u Ukrajini.

Film ima izvode iz intervjua s bivšim predsednikom Ukrajine koji je u bekstvu Viktorom Janukovičem i nekadašnjim ministrom unutrašnjih poslova Vitalijem Zaharčenkom.

Kako pišu ukrajinski mediji, on navodno u filmu otkriva ko je naredio upotrebu sile nad demonstrantima.

"Imali smo informacije da su protesti u svakom slučaju masovno planirani i da će početi u 2015. godine, ali je opozicija iskoristila činjenicu da je vlada, a zatim i predsednik odlučio da privremeno odloži potpisivanje sporazuma o pridruživanju EU", rekao je bivši šef Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je, komentarišući događaje u Ukrajini i priključenje Krima Rusiji, naveo da bi posledice u slučaju pojave SAD i NATO u vojnoj bazi u Sevastopolju mogle biti veoma teške.

"Veoma teške, jer baza sama po sebi ništa ne znači. Međutim, želeo bih da primetim jednu nijansu. Zašto tako oštro reagujemo na širenje NATO? Nas brine praksa donošenja odluka. Znam kako se donose odluke. Kada zemlja postane članica NATO, veoma joj je teško da se odupre pritisku tako velikih država, lidera Alijanse, kao i SAD", kazao je Putin.

On je dodao da se onda "tamo lako može pojaviti bilo šta: sistemi protivraketne odbrane i nove baze, a ako zatreba, i novi udarni kompleksi".

"Šta mi da radimo? Zbog toga treba da preduzmemo kontramere, tj. stavimo pod udar naših raketnih sistema one objekte koji, prema našem mišljenju, počinju da nam prete. Situacija se napreže", kazao je Putin u intervjuu u filmu Olivera Stouna "Ukrajina u plamenu", koji će premijerno biti prikazan na REN TV, preneo je Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: