Putin: Tramp spreman na normalizaciju, Obama dobrodošao

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da mu je novi američki predsednik Donald Tramp potvrdio da je voljan da radi na normalizaciji odnosa Rusije i SAD.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2016.

09:28

Putin: Tramp spreman na normalizaciju, Obama dobrodošao
Foto: GettyImages

Putin je rekao da nije razgovarao sa Trampom o tome kada bi se i gde sastali, ali je istakao da je aktuelnom predsedniku Baraku Obami poručio da je dobrodošao u Rusiju.

"Novoizabrani predsednik je potvrdio da je voljan da radi na normalizaciji rusko-američkih odnosa. To sam mu i ja rekao. Nismo razgovarali o tome gde i kada ćemo da se sastanemo", rekao je Putin u Limi po završetku samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC).

Putin je naveo i da se Obami, tokom sastanka u nedelju u Limi, zahvalio na "višegodišnjem zajedničkom radu", preneo je Rojters.

"Rekao sam mu da bi bili srećni da ga vidimo u Rusiji kad god želi i može", kazao je Putin, misleći na Baraka Obamu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: