PK: Predsednik penzionera osuđen zbog sindikalne prodaje

Zbog prodaje uglja, krompira i jabuka, za šta Udruženje penzionera Prokuplje nije imalo dozvole, predsednik Milovan Vučićević nepravosnažno je osuđen.

Izvor: Južne vesti

Ponedeljak, 21.11.2016.

17:42

Default images

On je dobio kaznu zatvora od četiri meseca, uslovno na godinu dana, pišu Južne vesti.

Kako stoji u presudi, on je „u urančunljivom stanju, sa umišljajem i bez ovlašćenja za trgovinu, vršio nabavku određene robe i istu isporučivao članovima penzionerske organizacije, iako penzionersko Udruženje nije registrovano za tu delatnost, niti je registrovalo prodajni objekat“.

Sam Vučićević je iznenađen presudom i smatra da iza svega stoji određena grupa ljudi, penzionera od kojih neki i nisu članovi, a sve sa ciljem da na silu preuzmu rukovođenje Udruženjem koje je sa 8.000 članova najveće u celoj Toplici.

“Zadatak Udruženja je bio da zaštitimo penzionere sa najnižim primanjima time što im omogućavamo da putem administrativne zabrane i na više mesečnih rata preuzmu određenu robu, gde su kod prodavca najnormalnije uzimali fiskalne račune. U svim nabavkama penzioneri se pojavljuju kao direktni kupci, a Udruženje je samo kreditiralo svoje članove koji su od članarine plaćali odloženo preuzetu robu”, tvrdi Vučićević.

On kaže da su preko Udruženja članovi kupovali ugalj, suhomesnate proizvode, krompir, jabuke.

Vučićević podseća da je zbog konstantnog uznemiravanja od desetak penzionera, od kojih, kako naglašava, većina i nisu članovi, privremeno bila izmeštena stručna i administrativna službu Udruženja penzionera Prokuplje.

Sa druge strane, Radisav Đokić koji predvodi grupu nezadovoljnih penzionera tvrdi da nije tačno da je na bilo koji način ometan javni red i mir, zbog čega bi Udruženje izmestilo prostorije.

“Pre godinu dana zatvorili su trpezariju, kuhinju, čitaonicu, a sada i prostorije službe. Tvrdim da niko nije ometao rad službi. Nekoliko puta smo tražili ključeve čitaonice, ali nam nisu dali. Lično sam podneo krivičnu prijavu za nezakonitu trgovinu, što se pokazalo da sam u pravu jer je osuđen, doduše nepravosnažno”, tvrdi Đokić.

Inače, prema podacima Udruženja, od preko 8.000 članova, više od polovine njih je sa minimalnom penzijom koja se kreće oko 16.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: