Lebane: Pritvor trojici muškaraca zbog silovanja devojčice

Viši sud u Leskovcu odredio je pritvor trojici muškaraca iz okoline Lebana zbog sumnje da su seksualno zlostavljali dvanaestogodišnju devojčicu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2016.

16:35

Lebane: Pritvor trojici muškaraca zbog silovanja devojčice

U Centru za socijalni rad u Lebanu, čiji radnici su i otkrili šta se dešavalo u selu Ždeglovu, sumnjaju da su mnogi meštani znali za obljubu deteta, ali su o tome ćutali.

Roditelji zlostavljane devojčice zaključali su kuću i niko u selu ne zna gde su otišli. U Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu potvrđeno je za B92 da su uhapšena tri muškarca i da im je određen pritvor do 30 dana, zbog sumnje da su počinili krivično delo obljube nad detetom.

U Centru za socijalni rad u Lebanu objašnjavaju da su u direktnom kontaktu sa devojčicom koja je ometena u razvoju saznali šta se mesecima dešavalo.

"Zapanjena sam da niko od meštana nije prijavio. Ona još uvek nije svesna svega i mislim da će biti potrebno angažovanje još stručnjaka kako bi prevazišla situaciju u kojoj se našla", smatra Dragana Gocić Vukadinović, direktorka Centra za socijalni rad u Lebanu.

Nakon hapšenja trojice muškaraca meštani Ždeglova nisu previše voljni za razgovor sa novinarima. Ipak, oni se nadaju da će se na sudu saznati prava istina.

Porodica maloletne devojčice je siromašna i živi od socijalne pomoći i malo obradive zemlje.

U Policijskoj upravi u Leskovcu nisu se oglašavali povodom događaja u Ždeglovu.

Opširnije u videoprilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: